diumenge, 9 de novembre del 2008

Eines del Dokeos

El Dokeos posa a disposició de l'usuari tota una sèrie d'eines:

- Eina de gestió de cursos i categories.
Permet crear tants cursos com es vulgui i organitzar-los en categories. D'altra banda, si el curs que has creat ja no t'és útil tens l'opció d'eliminar-lo.
Aquesta eina s'utilitza també per inscriure's als cursos. Igualment, dóna l'opció de desinscriure's.

- Descripció del curs.
Permet estructurar el curs mitjançant capçaleres.Existeixen capçaleres predefinides, però és possible crear-ne de noves. Alguns exemples de capçaleres: objectius, temes, metodologia, etc.

- Documents.
L'eina documents permet transferir documents des del teu ordinador cap a la plataforma. Igual com es fa en un ordinador normal i corrent es poden organitzar aquests documents en carpetes. Es té l'opció d'agregar comentaris als documents o carpetes per tal de disposar d'una definició del seu contingut sense necessitat de veure'l. A més, amb aquesta eina el creador del curs pot controlar la visibilitat dels documents, és a dir, pot fer que un document sigui visible només per a ell o que ho sigui també pels estudiants.
Per tal de transferir varis arxius a la vegada, aquests es poden comprimir i descomprimir-los una vegada pujats a la plataforma.
Una altra cosa que pots fer amb aquesta eina és crear documents html.
D'altra banda, d'es d'aquesta eina es pot mirar l'espai que ocupa el curs, així com augmentar-lo o disminuir-lo segons es cregui convenient.

- Enllaços.
Permet crear enllaços i ordenar-los segons categories, així com posar una descripció sobre el contingut.

- Tests.
Aquesta és una eina d'avaluació.
Es tracta de crear un test per a l'avaluació de l'alumne. Es troben disponibles sis tipus de preguntes per tal de realitzar una millor avaluació.
Amb aquesta mateixa eina es puntuen els exercicis realitzats pels alumnes i es poden fer comentaris sobre les seves respostes.

- Agenda.
Serveix per emmagatzemar esdeveniments relacionats amb el curs. Es poden emmagatzemar esdeveniments personals, els quals no es mostraran públicament.

- Anuncis.
Serveix per informar als estudiants d'algun esdeveniment, ja sigui a través de l'e-mail o publicant directament la informació a l'aula virtual.

- Fòrums.
Permet la creació de fòrums i la seva organització en categories.

- Bústia de tasques.
Aquesta eina permet l'intercanvi d'arxius entre els participants del curs (entre professor- alumne/s, entre alumne-professor o entre alumne-alumne). Es poden agregar comentaris als arxius.

- Usuaris.
Mostra la llista de participants del curs. S'utilitza per inscriure nous participants, assignar rols, etc. Aquesta eina permet també l'accés als informes de les activitats dels usuaris.

- Grups.
L'eina grups permet crear diferents grups d'usuaris. Es poden agregar usuaris a un grup o bé de forma automàtica o bé de forma manual.
També es poden crear categories de grup, sempre i quan l'administrador de la plataforma ho permeti.

- Xat.
Permet interactuar amb els altres usuaris a través del xat (el qual tots ja coneixem).
Només el professor pot esborrar els missatges una vegada ha acabat la discussió.

- Treballs.
Permet als alumnes enviar documents al professor (exercicis, informes, treballs, etc).Dóna l'opció de que els alumnes puguin consultar els treballs dels altres. A més, permet al professor organitzar els documents que ha rebut en carpetes, només visibles per a ell.

- Informes.
Permet realitzar un seguiment de l'activitat del curs: accedir als informes individuals, accedir a les estadístiques, mirar els resultats dels exercicis, etc.

- Manteniment del curs.
Permet borrar un curs, copiar un curs o part d'ell a un altre curs, crear còpies de seguretat, entre d'altres coses.

- Enquestes.
Permet la creació d'enquestes amb diferents tipus de preguntes.

- Videoconferència.
Aquesta eina s'ha de configurar abans de poder ser utilitzada a cada curs.Una vegada configurada existeixen dues opcions: l'aula de videoconferència i la videoconferència.
L'aula de videoconferència és una eina de demostració (és una classe virtual).
La videoconferència és participativa. Permet a tres alumnes establir comunicació. amb el professor.
Aquesta eina permet també realizar reunions virtuals.

I fins aquí arriben les eines del dokeos, que no són poques!

1 comentari:

  1. M'ha anat molt bé el teu blog per una pràctica de l'escola. Gracies! :)

    ResponElimina